Infrarød sauna

UDLEJNING

Hvad er infrarød sauna?

En infrarød sauna er en af tidens mest effektive udrensningsmetoder. Saunaens infrarøde stråler sørger for at du bliver varmet godt igennem langt ind i kroppen. Den infrarøde varme trænger gennem led, muskler og væv og varmer hele kroppen op. Dette bevirker at muskler, sener, ledbånd og bindevæv bliver blødgjort samtidig med at hele kroppen udrenses for affaldsstoffer. Som en ekstra bonus, har det vist sig, at den infrarøde varme også sætter god gang i kroppens forbrænding, og dermed giver en hjælpende hånd til vægttab. Saunastrålerne har en behagelig temperatur, så det føles som skøn wellness at bruge saunaen. Efter en tur i saunaen oplever de fleste at føle sig afstressede og med en dejlig fornemmelse af velvære.

Fordele ved anvendelse af infrarød sauna

Mange undersøgelser har vist at behandling med infrarød varme, har en positiv effekt på en lang række af både fysiske og psykiske skavanker. Listen er lang, så her vil jeg blot nævne et udpluk:

 • Betændelse i kroppen hæmmes
 • Lindring af smerter i muskler, led og ryg
 • Styrker immunforsvaret
 • Øger blodcirkulation, forbrænding og hudens elasticitet og glød
 • Afhjælper forhøjet blodtryk, fibromyalgi, psoriasis samt slid- og leddegigt
 • Optimerer musklernes restitution efter træning
 • Hjælper mod stress
 • Det siges også at anvendelse af infrarød sauna, hjælper hvis man døjer med vinterdepression.

Infrarød sauna vs. alm. sauna

Der er stor forskel på at benytte en infrarød sauna i forhold til en almindelig sauna. Indholdet af toksiner og andre giftige stoffer er 4 gange så høj i sveden, når man har været i en infrarød sauna i forhold til det der kan måles i sveden ved anvendelse af en traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier at man udskiller 20% toksiner og 80% vand i en infrarød sauna og kun 3 % toksiner og 97 % vand i en traditionel sauna.

Den infrarøde sauna bruger ca. 1000 watt. Det gør den en del mere energibesparende end en traditionel sauna.

Sådan anvendes den infrarøde sauna

Hvor lang tid må man benytte saunaen ad gangen?

Hvis din krop er meget svækket, vil jeg anbefale, at du starter langsomt op og gradvist øger brugen af den infrarøde sauna efterhånden som din krops sundhed bedres. Det kan være en god idé at følge disse retningslinjer:Kroppen er stærkt svækket

Såfremt din krop er stærkt svækket og har et stort afgiftningsbehov, bør du starte med 4-5 minutter, 2 til 3 gange om ugen. Herefter kan du øge med ca. 1 minut indtil du når op på 15-30 minutter. Og efterhånden som din krops sundhed styrkes, vil du kunne øge til daglig behandling og længere tid pr. gang.Kroppen er svækket

Du kan starte med 1 til 2 gange om ugen i max. 15 minutter ad gangen. Efterhånden som din krops sundhed bedres, kan du øge til dagligt brug og ligeledes kan du øge minutterne til mellem 20 og 50 minutter pr. behandling. En behandling bør aldrig vare mere end 1 time.Førstegangsbruger af infrarød sauna – ved godt helbred

Er du førstegangsbruger af infrarød sauna og ved godt helbred, kan du starte med 20 til 30 minutter 2-3 gange om ugen og øge til dagligt brug og ligeledes øge minutterne op til cirka 50 minutter pr. behandling. Men brug aldrig saunaen i mere end 1 time pr. behandling.Den infrarøde sauna tunnel består af følgende:

 • 2 separate tunneller – giver infrarød varme 180 grader rundt og hver tunnel kan indstilles forskelligt.
 • Underlag
 • Computer – til styring af tid og temperatur i de 2 tunneller.

Husk at drikke vand!

Det er super vigtigt for kroppens væskeniveau, at man drikker rigeligt vand både før og efter anvendelse af den infrarøde sauna. Godt med vand sikrer også at kroppen har bedre mulighed for at frigive de affaldsstoffer, som har ophobet sig i kroppen.

Pris

Prisen for leje af den infrarøde sauna finder du her

 • Leje af infrarød sauna i 12 dage: kr. 1.200
 • Leje af infrarød sauna i 19 dage: kr. 1.800